Wat houd meedoen in?
In deze studie krijgen beide groepen standaard zorg (inclusief lichamelijk onderzoek, röntgenfoto’s en fysiotherapie). Het studieteam zal de benodigde gegevens uit uw patiëntdossier in het ziekenhuis en het verpleeghuis overnemen. We registreren gegevens over uw ziekenhuisopname, zoals hoeveel dagen u eventueel op de intensive care hebt gelegen en welke overige behandelingen u heeft gehad vanwege uw gebroken heup. Zowel in het ziekenhuis als in het verpleeghuis registreren we of en hoeveel pijn u heeft en hoeveel pijnstillers u gebruikt. Tot slot registreren wij andere gegevens zoals o.a. het optreden van een longontsteking of andere complicaties. Wij verzamelen ook gegevens over uw medische geschiedenis.

Voor het onderzoek hoeft u niet extra naar het ziekenhuis te komen. De onderzoeker bezoekt u in het ziekenhuis of het verpleeghuis. Dat zal zijn na 1 week, 2 weken, 30 dagen, 3 maanden en 6 maanden. Bij overlijden stopt het onderzoek op dat moment. Een bezoek duurt 15 minuten per keer. Er zal dan het volgende gebeuren:
– U vult een vragenlijst in over uw pijn en kwaliteit van leven (alle bezoeken)
– We halen gegevens uit uw medisch dossier over de pijnmedicatie en andere zorg die u heeft gehad (alle bezoeken)
– Een verzorgende vult een vragenlijst over uw kwaliteit van leven en pijn in (alle bezoeken)
– Uw mantelzorger vult een vragenlijst in over hoe hij/zij de mantelzorg ervaart (na 1 week, en na 1, 3 en 6 maanden) (5-10 minuten)
– U vult een vragenlijst in over hoe tevreden u bent over de gekozen behandeling (na 6 maanden)
– De specialist ouderengeneeskunde vult een vragenlijst in over hoe tevreden hij/zij is over de gekozen behandeling (na 6 maanden)
– Mocht u komen te overlijden, dan stellen wij uw naaste/familie een aantal vragen over uw laatste levensdagen en vragen wij hen hoe tevreden zij waren over de gekozen behandeling (optioneel)